Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две художнички от френския град Турет гостуват с изложба в Сливен

Две художнички от френския град Турет гостуват с изложба в Сливен. Тя се открива тази вечер в градската галерия "Димитър Добрович”.

В културната програма на френския град Турет, на 38 километра от Кан, миналото лято участва сливенската художничка Диди Дойчинова. Тя прави връзка между кметовете на Турет и Сливен. В отговор Мано Манзон и Ан Лекан пристигат в Сливен с техни мозайки, пластики и абстракции. Представя ги колежката им Диди Дойчинова:

Откритията на Ан Лекан и на Мано са в областта на абстракцията, която е много модерна, много естетска и същевременно не е фрапантно шокираща. Френското изкуство не е много далеч като чувствителност от българските неща.

За един месец френските художнички ще имат три изложби с френска музика и френско вино. На 24-ти май ще изложат свои творби около европейското дърво на годината, Стария бряст, и ще разговарят с хората.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14