Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тази вечер обявяват наградите на фестивала в Кан

Довечера ще бъдат обявени наградите на международния филмов фестивал в Кан. В надпреварата участват 18 филма.

67-та "Златна палма" ще заблести в ръцете на избрания майстор на киното, но публиката и критиците в Кан изглежда вече са намерили своя фаворит. Филмът "Мама" на канадския режисьор Ксавие Долен пожъна бурни овации с разтърсващата история на майка и син. Ако 25- годишният автор завоюва наградата, той ще бъде един от най-младите режисьори, отличени на фестивала. 

Непредвиждан успех постигна и мавританският късометражен филм "Тимбукту" на Абдерахман Сисако за живота на окупирано от джихадисти малийско село.

Относно актьорските награди критиците издигат гласове в полза на Марион Котияр, Ан Дорвал и Сюзан Клеман, а при мъжете - може би Томи Лий Джонс, Стив Карел или Тимоти Спал.

Остава да чуем присъдата на журито с председател Джейн Кемпиън.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14