Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Борислава Танева: Каузата ми е да покажа на учениците си, че и в България може да се твори

Борислава Танева
Снимка: личен архив

Пианистката и композитор Борислава Танева изнесе два солови рецитала - с авторска и с българска музика, точно преди 24 май в Люксембург. Там направи и майсторски клас.

Разпространението на българското музикално творчество е кауза за нея, също както е кауза и работата с младите музиканти - ученици и студенти.

Искам да им покажа, че имиджът на България не е само отрицателен и че оттук също могат да се случват нещата. Нещото, което все повече ме притеснява, е, че страшно изтичат нашите таланти - споделя именитата преподавателка.

Чуйте интервюто с проф. Борислава Танева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14