Италианският специалитет известен под името "Пица Маргарита" навърши 125 години. А само италианската дума "пица" се оказва най-популярната в света. Историята твърди, че началника на трапезното обслужване на италианското кралско семейство Камило Гали поканил през юни 1899 година готвача Рафаеле Еспозито от пицарията "Бранди" в Неапол да приготви за кралица Маргерита Савойска някоя от своите пици в двореца "Каподимонте".
Типично за неаполския творчески дух, майсторът-готвач сътворил пица с нови съставки върху традиционно приготвеното за това ястие тесто. Той го гарнирал с домати, прясно сирене моцарела и босилек -продукти типични за неаполският край. Техните цветове зелено, бяло и червено представят италианския трибагреник и в случая символично изразяват с неаполското тесто за пица Обединението на Италия.
От там и името на това ново неаполско кулинарно творение "Пица Маргерита" в чест на италианската кралица! Тази пица е една от най-фамозните по света. В съвременните условия обаче, видът е едно, а вкусът не винаги е оптимален. Причината е в качеството на продуктите включително и чистия зехтин, които само неаполският почин успява да съхрани - уточнават от националната конфедерация на фермерите Колдирети
Учените и лекарите твърдят, че кожата е най-големият човешки орган. Какво означава това в грижата и лечението на най-честите кожни тумори? – това бе..
Петър Галев, експерт от от CredoWeb, платформа за комуникация между лекари, направи задълбочен анализ на състоянието на здравеопазването в България през..
Тази година Дядо Коледа няма да донесе нищо на "Аларма Пънк Джаз" ... Но вместо него вече пристигна (директно от Норвегия, ако не чак от Лапландия)..
Ел. поща: hristobotev@bnr.bg