Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дебютантът на 2013-а година Елин Колев гостува на "Варненско лято"

Елин Колев
Снимка: Булфото

17-годишният цигулар Елин Колев, който преди броени дни бе обявен за носител на наградата за дебют в националната анкета на предаването "Алегро виваче" за българския "Музикант на годината" 2013, ще свири днес на фестивала "Варненско лято". Концертът е от 19:00 часа в залата на Фестивален и конгресен център - Варна.

Елин Колев ще зарадва фестивалната публика с две от най-виртуозните пиеси от цигулковия репертоар - Фантазия „Кармен“ от Пабло Сарасате и Интродукция и Рондо капричиозо от Камий Сен-Санс.

Снимка




Пред Оркестъра на Класик ФМ радио с диригент Григор Паликаров ще застане като солистка и пианистката Виктория Василенко, която миналата година спечели приза за най-добър студент в класа на прочутия пианист и педагог проф. Дмитрий Башкиров във Висшето училище по музика „Кралица София” в Мадрид. Виктория ще се представи с Концерт за пиано и оркестър №1 от Лудвиг ван Бетовен. 

Концертът можете да проследите пряко по програма "Христо Ботев" на БНР. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14