Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Луфтханза оркестра" свири в самолетен хангар

Белослава
Снимка: Симеон Стоилов

В голяма компания като "Луфтханза" не може да няма поне няколко изкушени от музиката. Събирайки ги на едно място, тази идея ги превръща в атрактивна формация - симфоничен оркестър на работещите в компанията на различни позиции - пилоти, техници, стюарди, администратори, обединени от любовта им към класиката.

"Луфтханза оркестра" наброява 55 музиканти. За първи път те свириха в България на 29-и юни на нетрадиционно място - самолетен хангар на Аерогара "София". Програмата откри Белослава, която се представи като солист на щрайха на оркестъра, след това прозвучаха част от Симфония №8 от Антонин Дворжак и Сюита от английски песни от Воун Уилямс.

В България беше и артистичният директор на "Луфтханза оркестра" - Андреа Хойер, която е била професионален челист, а сега работи в компанията и свири в оркестъра й.

Чуйте интервюто с Андреа Хойер в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14