Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фондация "Биоразнообразие" организира творческа работилница в местността Узана

Снимка: uzanafest.com

От днес до 27-и юли фондация "Биоразнообразие" организира творческа работилница в местността Узана в Габровския Балкан. Проявата предхожда създаването на Детска природна академия през септември. Детската природна академия ще се помещава в Общинския туристически информационен център "Узана", а акцент в обучението ще са децата от т.нар. "зелени училища", каза Радостина Ценова от фондация "Биоразнообразие".

Идеята е да поканим в нашата творческа работилница хората да дойдат на място, да поработят точно на поляната на Узана, да се потопят в атмосферата и да дадат своя принос и да създадем наистина подходящи, интересни, надяваме се да са невиждани визуални материали, свързани с академията. Основната ни група, към която сме насочени, ще са именно децата, участващи в такива зелени училища. Ще има възможности самите те да засеят различни цветя, ще имаме такива малки опитни площадки в двора на туристическия информационен център и се надяваме наистина да има такъв процес на надграждане - едните деца да засеят, следващите, които дойдат, да видят какво е пораснало, така че да има и приемственост.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14