Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"София диша" се отдава на песента и музиката

Снимка: www.dnevnik.bg

Четвъртата седмица на Фестивала за изкуство и култура "София диша" е посветена на песента и музиката. В работилници на софийската улица "Оборище" посетителите ще могат да свирят на различни инструменти,  да се обучават да танцуват и да пеят с помощта на утвърдени музикални педагози. 

Проявата и тази неделя ще започне в 16 часа и ще завърши в 22 часа,  а нейната цел е да покаже, че музиката е част от ежедневието ни и е част от нашата култура.  

Кристина Спасовска, координатор на програмата на "София диша", каза пред "Хоризонт":

Ще можете да танцувате под звуците на суинг, на електронна хаус музика, ще има и сцена с жива музика, където ще се представят няколко български групи. Ще представим Александър Димитров, който е един от най-добрите мамбисти в света. Същевременно в програмата, по традиция сме включили на самата улица различен, друг тип работилници свързани с български "хенд мейд".  Целта ни е да покажем, че музикалното и танцувално изкуство са част от нашата култура и бихме искали да направим един наистина приятен следобед на Оборище, така че всеки, който е в столицата и не е на морето, да може да се забавлява и да бъде част от това изкуство. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14