Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Твърдица отбелязва 50 години от обявяването й за град и 100 години читалищна дейност

Твърдица отбелязва 50 години от обявяването й за град и 100 години читалищна дейност. Тържествата продължават до края на седмицата.

Юбилейната програма започва с филм за богатото културно-историческо наследство на града и разходка в архива на вестник "Твърдишки глас". Читалище "Св. св. Кирил и Методий" откри базар на местни майстори, изложба "Твърдица през погледа на своите художници" и художествена вечер "Твърдица и нейните поети". Постановката на самодейния читалищен театър "Ловчанският владика" ще бъде показана тази вечер.

Юбилейните прояви завършват в неделя с тържествен концерт за 50-годишнината на Твърдица като град и 100 години читалищна дейност и премиера на заснетия край язовир "Жребчево" филм "Езерно момиче".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14