Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преоблякъл се Илия…

БНР Новини
Обновеният Женски пазар в София
Снимка: БТА
Дано не ме разбирате погрешно. Нямам нищо против да пазарувам в чисто и подредено магазинче, стоката да е добра, продавачът да е любезен и да не ме лъже. Само че Столичната община изобщо не е такъв стопанин. Тя иска да ми вземе парите, без ми предлага нещо повече в замяна. От пазара няма да изчезнат ментетата, измамниците, търговците на нелегални цигари, клошарите. Но няма да видим повече там и бабите от селата, които са отгледали нещо в дворовете си и идват да изкарат някой лев, за да си платят тока.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
д-р Орлин Колев и Анелия Торошанова

За дискриминацията – тормоз, преследване, подбуждане

В рубриката "Съветите на адвоката" на юридическото предаване "Законът и Темида" д-р Орлин Колев – експерт по конституционно право, преподавател в ЮФ на СУ "Св. Климент Охридски", член на Комисията за защита от дискриминация, дългогодишен консултант на предаването, отговаря в ефир на слушателски въпроси. Петър Ненов, София: С оглед на обстоятелството,..

публикувано на 18.10.24 в 15:00

Персонализирана терапия за рак: Български изследовател сред водещите млади учени на света

Иновативното проучване на лечение на рак на гърдата, ръководено от д-р инж. Веселина Узунова, ѝ донесе място сред топ 30 финалисти в световния формат на Програма "Най-изявените млади личности на света" за 2023 г., организирана от Международната младежка камара – България (JCI Bulgaria). Проучването ѝ в областта на туморната нанотераностика следва..

обновено на 18.10.24 в 12:40
адв. Петър Николов, Анелия Торошанова, адв. Елка Пороминска и адв. Деян Драгиев (от ляво надясно)

Противоречат ли на правото на ЕС промените в Закона за адвокатурата?

Противоречат ли на правото на ЕС промените в Закона за адвокатурата? Какви изисквания има нормативната уредба на Европейския  съюз по отношение на защитата на важни, според договора на функционирането на ЕС, принципи и права, във връзка със съдебните разноски и възнагражденията на адвоката? За справедливата и балансирана законодателна уредба – една..

публикувано на 18.10.24 в 12:35
Генералният директор на БНР Милен Митев.

Милен Митев: Създаването на дигитално съдържание е ключово за бъдещето на радиото

Генералният директор на Българското национално радио (БНР), г-н Милен Митев, гостува в предаването "Нашият ден", където говори за ролята си на настоящ и бъдещ генерален директор на медията. Той благодари за доверието, което му беше гласувано за втори мандат както от Съвета за електронни медии, така и от много от колегите му в радиото. По думите му..

обновено на 18.10.24 в 11:38

Село Лозен стана дом на първия музей на лютото в Европа

В рубриката "Епизоди от живота" на предаването "Нашият ден" беше представен първият "Музей на лютото" в Европа, разположен във ферма "Чили Хилс" в село Лозен. Той е отворен за посещения напълно безплатно и предлага уникално преживяване за любителите на люти чушки. В музея могат да се видят над 130 вида люти чушки от различни краища на света ,..

публикувано на 18.10.24 в 09:09