Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български хорове обраха наградите на гръцки конкурс

Хор на пловдивските момчета с диригент Милка Толедова

Хорът на пловдивските момчета с диригент Милка Толедова и Мъжкият хор "Стефка Благоева" с диригент Цветан Цветков се завърнаха като победители от III-ия международен фестивал с конкурс "Музика и море" в Паралия-Катерини, Гърция.

Момчетата спечелиха първа награда в категория "Детски хорове" и специалната награда за най-добро сценично представяне, а по-големите им колеги поделиха първата награда сред еднородните хорови състави с фолклорен ансамбъл "Елица", спечелиха специалната награда за най-добро изпълнение на ортодоксална пиеса и така заслужиха голямата награда - Гран при на фестивала.

За емоциите след награждаването чуйте в звуковия файл от ръководителката на Хора на пловдивските момчета Милка Толедова в интервю за предаването "Алегро виваче".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14