Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общо 39 деца от страната са наградени в конкурса за детско творчество "Чудото на Коледа"

„Мечтата ми е ромските деца да започнат да се издигат в обществото”, споделя Златка – учителка в занималня в квартал „Факултета”
Снимка: Румяна Цветкова

39 деца от Смолян и страната са наградени в конкурса за детско творчество "Чудото на Коледа", обявен от Младежкия православен цeнтър "Чисти сърца" и сайта "Всемирното православие". 

Тази година по-голямата част от творбите са акцентирани върху Рождеството на Христос и на традициите в българските домове. Децата изразяват личното си виждане и отношение и наблягат на любовта и добрината в живота, донесени ни от Спасителя на света - Божия Син. 

Тазгодишният литературен конкурс „Чудото на Коледа“ е окрилил малките поети и писатели от 10 до 17 години да разкажат как очакват и преживяват светлия християнски празник Рождество Христово. Детските творби трогват с неподправената си сърдечност, с откритието, че "истинското щастие е това, което даваш с любов от сърцето си“, както и че усмивката на поне един човек зависи от нас. 

Резултатите от шестия конкурс ще бъдат публикувани на 6 и 7 страница в празничния брой на вестник "Чисти сърца“ и на сайта "Всемирното православие“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14