Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В царството на Хани

{ include file="./partials/authors.html" } БНР Новини
Ливанецът Хани Таук
Снимка: Бистра Иванова

Мулти култи картата, изработена от „Мулти култи колектив” показва културното и кулинарното богатство на София. Тук ще намерите автентични ресторанти, пекарни, сладкарници, магазини от над 20 държави. Картата има нов вариант с неизвестни досега места, който ме отведе в кулинарното царство на ливанеца Хани Таук. Хани е архитект по образование, но и френски кулинарен възпитаник, от чиито кроасани, пайове, торти, хлебчета изработени от най-качествени и здравословни продукти, се носи апетитно ухание. Той ми разказа какво е донесъл от кухнята на своята родина и какво е взел от българската кухня.
 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Проф. Огнян Герджиков: Трябва да се гордеем с творците си

На 22 септември е последната вечер на “Театър пред театъра“, посветена на Иван Вазов. България чества 113 години независимост Втора годишна награда за духовен принос на името на Иван Вазов ще бъде връчена днес от президента Румен Радев. Събитието ще започне в 20:00 часа в Народния театър "Иван Вазов" и се провежда в рамките на..

публикувано на 22.09.21 в 11:16

Силвия Недкова: Независимостта идва, когато спре зависимостта от предразсъдъците

В състояние ли сме да обявим културна независимост на България и какво точно означава това? България чества 113 години независимост Темата коментира в “Нашият ден“ журналистът Силвия Недкова. “Днес е един от най-красивите празници на България. Темата е изключително важна, защото според мен все още не сме си дали сметка какво..

публикувано на 22.09.21 в 11:02

Доц. Алексей Пампоров: Да бъдем свободни за нещо, а не от нещо

В деня на  Независимостта на България, 113 г по-късно, си задаваме въпроса доколко независимостта е общочовешка ценност, която има различни измерения. Има ли свобода и независимост днес? България чества 113 години независимост Темата коментира в “Нашият ден“ доц. Алексей Пампоров от БАН. “Несъмнено днес сме много по-свободни,..

публикувано на 22.09.21 в 10:02

България чества 113 години независимост

Независимостта на България е провъзгласена на 22 септември (5 октомври нов стил) 1908 година в Търново. С този акт българската държава отхвърля политическата и финансовата си зависимост от Османската империя, наложена ѝ от големите европейски държави с Берлинския договор, а българският княз приема титлата „цар“. Отхвърлянето на..

публикувано на 22.09.21 в 08:38

Защо някои родители избират домашното образование

Домашното образование е факт в България от близо 20 г., когато е основана и Асоциацията за домашно образование. Изборът правят родителите, които държат на образованието, но не са съгласни с училищния модел. Кои са програмите, по които учат децата, и какво представлява процесът на домашно образование? Темата коментира в “Нашият ден“..

публикувано на 21.09.21 в 11:14