Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Дамянови дни" се провеждат в Сливен

"Дамянови дни" се провеждат в Сливен и в Хуманитарната гимназия "Дамян Дамянов", послучай 80 години от рождението на поета.

Програмата на няколкодневните тържества включва откриване на изложба и кътове с книги на Дамян Дамянов в сливенски книжарници, срещи и разговори за поезията му в училища и пенсионерски клубове, библиотеки, презентации на проекти за училищното възпитание. В общинската зала „Май” се открива изложба с фотоси от живота и творчеството му.

На 19-ти януари ще бъдат обявени резултатите и наградени победителите в конкурсите за поезия на хуманитарната гимназия „Дамян Дамянов”. Провежда се рецитаторски конкурс „Магията на Дамяновото слово”.

За пръв път в Сливен се показва документален филм, посветен на поета, със заглавие „Обичам те, живот”. Издава се юбилеен лист за 80-годишнината на поета, провежда се вечер на любовната му лирика в Контакт клуб ”Германия”.

Общината ще ремонтира мемориалната чешма в памет на поета в центъра на родния му град.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14