Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БЕХ е разпоредил намаляване на заплатите в "Южен поток България"

Български енергиен холдинг

Ръководството на Българския енергиен холдинг е възложило на изпълнителния директор на "Южен поток България" от наша страна Димитър Гогов да разработи предложение за коригиране на заплатите на служителите в дружеството до изравняването им с осреднения размер на трудовите възнаграждения за сектор "Енергетика". Според медийни публикации, заплатите в "Южен поток България" са малко над 10 000 лв.

Преди дни председателят на парламентарната комисия по енергетика Делян Добрев предложи заплатите в "Южен поток България" да се намалят до изясняване бъдещето на дружеството, в което "Газпром" участва наполовина.

Въпреки обявения на 1 декември отказ от "Южен поток", до момента липсва официален документ в "Южен поток България" за прекратяването на проекта.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Свързани новини

БЕХ ще предостави документи по проекта "Южен поток" на НС

Повече от 40 документа от кореспонденцията между енергийните министерства на България и Русия, както и между Българския енергиен холдинг и "Газпром" по проекта "Южен поток" ще предостави държавният холдинг в деловодството на Народното събрание...

публикувано на 11.12.14 в 19:14

500 млн. лева дължи "Топлофикация-София" на БЕХ

Половин милиард лева дължи "Топлофикация-София" на Българския енергиен холдинг, стана ясно при представянето на бизнес плана на дружеството за периода 2015-2019 г. в енергийния регулатор. За този период от "Топлофикация-София" си поставят за цел да подменят..

публикувано на 14.01.15 в 17:43

БЕХ ще осигури заем за плащане на доставките от "Газпром"

Българският енергиен холдинг (БЕХ) ще осигури заем на "Булгаргаз", за да може газовото дружество да се разплати с "Газпром" за синьото гориво, което получаваме. Това каза Северин Въртигов от енергийния холдинг. Просроченото задължение към "Газпром" е 50..

публикувано на 04.12.14 в 16:53

Васил Щонов: Договорите за "Южен поток" са в БЕХ и в "Южен поток – България"

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма в служебното правителство на проф. Георги Близнашки - Васил Щонов , съобщи, че договорите на страната ни с Русия за проекта "Южен поток" е в Българския енергиен холдинг (БЕХ) и във фирмата, участваща в..

публикувано на 04.12.14 в 13:52