Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва фестивалът "Санремо"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Днес започва 65-ият фестивал на италианската песен "Санремо". По традиция той ще се проведе в едноименния град, в театър “Аристон”. 

В надпреварата участват 20 известни изпълнители, сред които Ирене Гранди, Марко Мазини, Джанлука Гриняни, Алекс Брити, Малика Аян, Нина Дзили. При дебютантите конкурентите са осем.

Специални гости са колоездачът Винченцо Нибали - победител в обиколките на Италия, Франция и Испания, националният футболен селекционер Антонио Конте, известни италиански актьори, певци и музиканти като дуета Албано и Ромина, Тициано Феро, Биаджо Антоначи, Джанна Нанини, Джовани Алеви.

От световния музикален елит гостуват групите Imagine dragons, Saint Motel, The Avengers, Spandau ballet.

Водещ на “Санремо" 2015-а е телевизионният шоумен Карло Конти. Ще му партнират две победителки от предишни издания на фестивала - Ариза и Ема в компанията на испанската манекенка Росио Муньос Моралес.

Акредитирани са 1300 журналисти от цял свят.

Желанието на организаторите е да триумфира красотата, забавлението и хубавата музика.

Лозунгът на фестивала е "Всички пеят "Санремо".

Победителят в тазгодишното издание на фестивала ще бъде обявен на 14-и февруари. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14