Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Интересен музей в Хисаря

БНР Новини
Мита Тоскова
Снимка: Стаматина Никова

Баба Мита Тоскова ще ви разведе из музея, който е направила в собствената си къща и ще ви разкаже невероятни истории, свързани с експонатите, изложени в него. Повечето от тях са на по 100 и 200 години, а има един-два и на повече. Наследила ги е от свои роднини, пазила ги е и ги пази като очите си, за да има продължение напред в годините спомена за ония времена, в които облеклото, украсата по дрехите и различните предмети за бита са били съвсем различни.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Смела журналистика – да изобличиш шпионите на Путин

В "Нашият ден" гостува българската разследваща журналистка Мария Георгиева , която живее в Швеция и има дълъг професионален опит в международната медийна среда. Преди 2022 година Геогиева живее и работи в продължение на 8 години в Москва като кореспондент на шведски и международни медии. Като част от екипа на шведската обществена телевизия..

публикувано на 11.09.24 в 12:36
Наталия Маева

Акцентите в 34-тия конгрес на Европейското респираторно общество

Запознаваме слушателите на Lege Artis с акцентите в 34-тия конгрес на Европейското респираторно общество . На телефонната линия на предаването директно от Виена се включва кореспондентът Наталия Маева – журналист, трансплантиран пациент, член на Европейската асоциация по пулмонална хипертония. Българското общество на пациентите с..

публикувано на 11.09.24 в 11:50

Пресконференция на тема "Неконтролирана хипертония – предизвикателства и решения"

Днес (11 септември) в София ще се проведе пресконференция на тема "Неконтролирана хипертония – предизвикателства и решения" . В Lege Artis се включва   проф. д-р Иво Петров , медицински директор и началник Клиника по кардиология и ангиология към Аджибадем Сити клиник УМБАЛ Сърдечно-съдов център, за да насочи вниманието към рисковете, свързани..

публикувано на 11.09.24 в 11:09
Станисалв Додов

Станислав Додов: Политическият елит все повече работи с дълбоките хорски страхове

Септемврийските дни на България – време на обществени диспути, мнозинства и малцинства, минало и бъдеще в ситуация на ценностни разминавания. Разговаряме в "Нашият ден" със социалния педагог, фокусиран върху правата на човека, Станислав Додов . По думите на Додов живеем във време, в което има големи разминавания между публичното говорене и..

публикувано на 11.09.24 в 10:31
Борислав Вълов

Борислав Вълов: Избирам да гледам идеалистично на живота и света

Да избираш каузите, зад които заставаш, с чисто сърце и отговорно към околния свят отношение – разговор в "Нашият ден" с актьора Борислав Вълов , чийто имидж работи в полза на обществено значими инициативи. Вълов споделя, че в ежедневието си полага старание да бъде внимателен към малките неща, които го заобикалят. Да създава, а не да руши, да..

публикувано на 11.09.24 в 09:53