Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Санремо" 2015 върна хубавата музика и удоволствието

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Завърши 65-ият фестивал на италианската песен "Санремо". Победи триото Il Volo с песента Grande amore.

Il Volo са популярните в цял свят трима млади тенори, изпълняващи поп и оперна музика - Пиеро Бароне, Иняцио Боскето и Джанлука Джинобле. Един напълно заслужен успех в силната конкуренция на останалите 19 известни изпълнители.

За най-добър аранжимент приза взе рокерът Нек за песента
Fatti avanti amore. Нек е и победител за най-добър кавър с песента на Мина Se telefonando.

Наградата на критиката получи Малика Аян за изпълнението на Adesso è qui. Музиката е на Джовани Какамо, който от своя страна триумфира в категорията "Нови изпълнители" - спечели фестивала, премията на критиката и на пресцентъра с песента Ritornerò da te.

"Санремо" 2015 ще остане в историята като едно добре организирано и представено телевизионно шоу с радиофоничен ефект. Дължи се на стила на водещия Карло Конти, на конкурсните песни, гостуващите изпълнители и букета от гости. Триумфира над всичко хубавата музика – нещо, което не се е случвало от началото на 21-ви век. Потвърждава го и зрителският интерес: средно към 10 милиона души, или към 50%, са били пред телевизионния екран.

Обобщено – "Санремо" полетя! Eдно щастливо съвпадение с името на победителите Il Volo.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14