Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов камерен ансамбъл съчетава кларинет и алт саксофон

| обновено на 17.02.15 в 09:57

Неслучайно това ново дуо ще направи дебюта си в Арт клуб "ДАДА" в столицата - очевидно търсенията на музикантите са в нетрадиционни посоки, които ще бъдат осъществявани на нетрадиционни сцени.


Концертът на 17-и февруари от 19 часа e наречен "Контрасти", а дуото е ClariSax: Росен Идеалов - кларинет и Горан Ташев - алт саксофон. Двамата музиканти са известни с работата си за утвърждаването на мястото на духовите инструменти у нас в камерен и оркестров контекст. 

"Всичко е звук!" - заявяват двамата от ClariSax и предлагат за първата си среща с публиката музика от Телеман, Бетовен, Хиндемит, Юлия Ценова, Анатол Виеру и Димитър Констацалиев, създал специално творба, която ще има премиера в този концерт.

Чуйте повече подробности в интервюто със саксофониста Горан Ташев в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14