Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР продължава да събира информация за детето, открито мъртво край Пасарел

Момчето е българче, гледано добре

| обновено на 23.03.15 в 15:55

На територията на цялата страна полицията продължава да събира информация за самоличността на 5-годишното момче, открито мъртво край Пасарел. Всеки, който разпознае детето на публикувания рисуван портрет, може да се обади в най-близкото Районно управление или на телефон 112. Детето е високо около 112 сантиметра с бяла кожа, кафяви очи и кестенява коса. Анонимността на хората, подали сигнал, е гарантирана. Сред основните версии на разследващите е, че извършител на престъплението е близък роднина на детето.

Апелът на МВР е основно към граждани, на които е направило впечатление липсата на дете, виждано редовно в района, където живеят. Надежди се възлагат и на учителки в детски градини, които имат информация за деца, отсъстващи без причина и отговарящи на описанието. На сайта на вътрешното министерство бяха публикувани снимки на куфар като този, в който е било тялото на детето, както и снимка на кърпата, в която то е било увито мъртвото дете. 

Близки до разследването категорично опровергаха информациите, че откритото тяло е на изчезналия преди година 8-годишен Габраил Кирилос Кали. Детето е българче, добре гледано, уточниха криминалисти пред "Хоризонт".

По случая се работи и извън територията на България, обясниха запознати с разследването. Вероятността намереното дете да е от социален дом е малка, смятат разследващите, тъй като тези заведения имат навик да подават сигнал в полицията веднага след изчезването на техен възпитаник. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Галерия

Свързани новини

Георги Костов

МВР разпространи фоторобот на детето, чието телце бе намерено край Пасарел

МВР продължава да събира информация за самоличността на 5-годишното момче, намерено убито в района на село Пасарел до София. В интервю за предаването "Неделя 150" главният секретар на МВР Георги Костов съобщи, че по случая има много версии, но..

обновено на 22.03.15 в 11:35