Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съюзът на българските музикални и танцови дейци с ново ръководство

Четирима бяха кандидатите за председател на Съюза на българските музикални и танцови дейци (СБМТД) на извънредния ХХI конгрес на 25 и 26 април 2015 г. С мнозинство беше избран Станислав Почекански, който понастоящем е ръководител направление "Учебнометодическа и научноизследователска дейност" в Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров". Именно академичното дружество в Академията е предложило кандидатурата му.

По устав мандатът е тригодишен, а заместник-председателите ще бъдат петима: проф. д-р Юлиян Куюмджиев, Галя Грозданова-Радева, Росица Бояджиева, Николай Куманов и Любчо Василев.

Интересът към конгреса беше голям и той беше продиктуван от това, че доста от хората, дошли на този конгрес очакваха промяна. Това е моето усещане - каза в предаването "Алегро виваче" по програма "Хоризонт" новоизбраният председател на Съюза. Той смята, че приоритет в бъдещата дейност на СБМТД трябва да бъде синдикалната дейност.

Чуйте цялото интервю със Станислав Почекански в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14