Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Стефан Данаилов бе удостоен с "Аскеер" за цялостен принос

Снимка: БГНЕС

Бележитият актьор и педагог проф. Стефан Данаилов получи "Аскеер" за цялостен принос към театралното изкуство на 25-ото издание на наградите. Присъстващите в залата дълго го аплодираха. 

Със стихотворенито "Хвърчащите хора" от Валери Петров и видеоклип беше почетена паметта на именития поет и драматург, както и на други, напуснали ни през последната година театрали Кольо Карамфилов, Невена Кавалджиева, Румен Цонев, Даниела Олег Ляхова. 

За водеща мъжка роля наградата получи Герасим Георгиев-Геро, за ролята на Пони в "Семеен албум" от Малин Кръстев в Младежкия театър "Николай Бинев". За водеща женска роля, статуетката отиде при Илка Зафирова, за ролята на госпожа Клайн в Театър 199. За изгряваща звезда наградата получи Радина Доманян за ролята на Матилда в "Чиста къща" от Сара Рул, постановка на Иван Урумов в Пловдивския драматичен театър. 

Наградата за режисура получи Стефан Москов за спектакъла "Каквато ти ме искаш" от Луиджи Пирандело в Народния театър "Иван Вазов". За най-добро представление беше отличена "Къщата на гнева" от Федерико Гарсия Лорка, постановка на Диана Добрева в Театър "Възраждане". За съвременна българска драматургия, наградата отиде при Малин Кръстев за "Семеен албум". 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14