Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СФСМВР напуска преговорите с политическото ръководство на МВР

Снимка: БГНЕС

Най-големият полицейски синдикат напуска преговорите с политическото ръководство на МВР. Синдикалната федерация на служителите е изпратила до министър Румяна Бъчварова писмо, с което я информира за решението си.

От Управителния съвет на федерацията уточняват, че по време на преговорите са постигнати известни положителни резултати и е имало сближаване по някои виждания на политическото ръководство на МВР и синдикалната федерация – най-вече по проблемите на специализираната полицейска операция по границата с Турция и полагания от служителите извънреден труд.

За съжаление тези резултати са частични, отчитат от федерацията, а пълната им реализация продължава да остава значително разсрочена във времето и не е гарантирана по никакъв начин.

От СФСМВР допълват, че по други основни въпроси, като преструктурирането в Главна дирекция пожарна безопасност и защита на населението и положението на нейния директор главен комисар Николай Николов, не е постигнат напредък.

Причината за това според недоволните полицаи е липса на желание и недостатъчен капацитет у ръководството на МВР да се ангажира активно в решаването на множеството проблеми.

За 25 юли е планиран пореден протест в София.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.