Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожарите край Сливница и Брезник са локализирани

Снимка: БГНЕС

Все още не са изгасени двата големи пожара в района на Сливница и Брезник, които възникнаха снощи, съобщи за "Хоризонт" директорът на "Оперативни дейности” в пожарната Красимир Шотаров:

И на двете места пожарите са локализирани и ръководството е предприело действия за тяхното окончателно ликвидиране. Надяваме се през днешния ден двата пожара също така да бъдат загасени. За наше огромно съжаление анализът, който правим, показа, че най-честата причина за възникването на тези пожари е преди всичко небрежност от страна на хората. Не сме констатирали някъде умишлени действия, но тук не трябва да остават съмнения в някой, че не се извършват проверки от компетентните органи.


В района на Брезник са изгорели 200 декара борова гора. С усилията на пожарникари, служители на горското стопанство и доброволци пожарът е овладян, но са останали тлеещи огнища в труднодостъпна местност .



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.