Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Р. Бъчварова: МВР с нови мерки за ограничаване на катастрофите

| обновено на 21.08.15 в 13:18
Снимка: БГНЕС

МВР ще създаде карта или списък на местата, където се провеждат незаконни гонки. Това съобщи вътрешният министър Румяна Бъчварова. Тя допълни, че полицията взема нови допълнителни мерки, за да ограничи катастрофите по пътищата. 

Ние следим особеността на ситуацията във всяка една област, даваме общите предписания, конкретните предписания, за да се засили контролът по пътищата. Затова въвеждаме контрола по време на движение, което означава, че наши служители, моторизирани с коли, ще могат да извеждат от движението нарушителите и да ги санкционират на място. Особено внимание насочваме към проверките за алкохол и правоспособност на шофьорите, защото това се оказва една много съществена причина за ПТП. Внимание към най-уязвимите групи – към пешеходците, водачите на велосипеди и на мотоциклети, защото те също създават доста рискови ситуации за движението, каза Бъчварова.

По повод уволнението на директора на пловдивската полиция Пламен Узунов, министър Румяна Бъчварова коментира, че той е бил нееднократно предупреждаван за проблемите с пътната обстановка в региона, но без резултат.

Мисля, че случаят е достатъчно неприятен, скандален, бих го нарекла, и понеже проблем на пловдивската дирекция досега беше състоянието, овладяването на проблема с пътно-транспортните произшествия, мисля, че се налагаше смяната в ръководството, защото този разговор аз го водя с господин Узунов в последните два месеца. Преди два месеца му бях поставила темата. Бях изискала от него да ми предложи мерки, той ми изпрати един доклад, но резултат от мерките нямаше.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Свързани новини

Съдът във Велико Търново ще гледа жалбата на мъжа, обвинен за смъртта на двете деца при гонката край Лесидрен

Апелативният съд във Велико Търново отложи за 14 часа делото по жалбата на Филип Михайлов , който е обвиняем за смъртта на двете 16-годишни деца при гонката край Лесидрен. Причината за отлагането е неявяване на адвоката на Михайлов, както и за да може нов..

обновено на 21.08.15 в 12:36