Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Р. Бъчварова: Няма увеличение на миграционния натиск към България

Снимка: БГНЕС

Няма увеличение на миграционния натиск върху страната ни. Това съобщи вътрешният министър Румяна Бъчварова след заседание в МВР относно проблемите с бежанската вълна. В срещата участваха премиерът Бойко Борисов и финансовият министър Владислав Горанов. След приключването ѝ Бъчварова заяви:

Процесите, които се развиват в съседните ни държави, са изключително активирани в последно време. Те предприемат различен по тип мерки. Нашата оценка към момента е, че не съществува увеличаване на миграционния натиск към страната ни извън този, който обичайно следим. Това не означава, че ние можем към този момент да не планираме провеждането на определени превантивни мерки, които да ни направят по-сигурни и да гарантираме на гражданите спокойствие и сигурност.

Министър Бъчварова допълни, че са обсъдени възможности за допълнителни мерки, които могат да се предприемат по границите:

Една от тях е да обсъждаме с представителите на българската армия за съвместни организационни форми и действия с оглед на по-добрата превенция по нашата граница с Гърция и основно с Македония.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.