Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Носители на "Аполон Токсофорос" станаха режисьорите Петър Вълчанов и Кристина Грозева

За 31-ви път тази вечер в Созопол ще бъдат открити Празниците на изкуствата "Аполония".

Новината на деня е, че новите носители на наградата "Аполон Токсофорос" за 2015 г. са режисьорите Петър Вълчанов и Кристина Грозева. Техният филм "Урок", който е получил до този момент 29 наради от наши и чужди кинофестивали и конкурси, ще бъде прожектиран по-късно тази вечер на откриването на "Аполония" в амфитеатъра.

Преди него ще прозвучат и песни от култови български филми. Всичко това е реверанс от страна на организаторите към 100- годишнината на българското кино.

От 19 часа в археологическия музей на Созопол ще започне поредицата класически камерни концерти.

Много знаменити български музиканти, художници, писатели, актьори и трупи ще гостуват в Созопол. "Аполония" продължава до 5-и септември.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Свързани новини

100-годишнината на българското кино е сред акцентите на "Аполония"

Отбелязването на 100 годишнината на българското кино е сред основните акценти на фестивала "Аполония" в Созопол тази година. В програмата е включен концерт от филмова музика "Живите филмови песни", както и прожекцията на най-награждавания..

обновено на 28.08.15 в 08:26

Класическата програма на Аполония 2015

31-вото издание на Празниците на изкуствата "Аполония" започва на 28-и август и ще продължи до 5-и септември. Всяка една от фестивалните вечери ще предложи и по един камерен концерт на сцената в Археологическия музей, а изпълнителите са както млади..

публикувано на 27.08.15 в 15:12
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три..

публикувано на 14.11.13 в 11:14