Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Сливен започва 11-ото издание на Есенния театрален салон

Геро влиза в ролята на Сирано от едноименната пиеса на Едмон Ростан.
Снимка: БГНЕС

11-ото издание на Есенния театрален салон в Сливен започва тази вечер.

Българското е в основата на четири от представленията на Салона. Постановките са на режисьорите Маргарита Младенова, Пламен Марков, Бина Харалампиева, Борислав Чакринов.

Сливенският театър открива с премиера на спектакъла "Вехти войводи Индже", любопитна среща с летописите на Балчо Нейков, в който режисьорът Пламен Марков театрализира автентични спомени за Индже - легендарният войвода, превърнал се от разбойник в народен закрилник. Второто сливенско заглавие на хъшовска тематика е драматизацията "Дядо Вазов гледа" с участието на ансамбъл "Сливен".

Гостите от театър "Сфумато" и Русенският драматичен театър предлагат актуални театрални и танцово-фолклорни интерпретации по класиците Валери Петров и Йордан Йовков - "Опъко-метаморфози" и "Шибил".

Достоен финал на Салона е последното заглавие, в което Герасим Георгиев-Геро влиза в кожата на Сирано дьо Баржарак от едноименната пиеса на Едмон Ростан.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14