Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фотоизложбата "България - атрактивна туристическа дестинация" може да бъде видяна на Летище София

| обновено на 27.09.15 в 14:05
Снимка: www.sofia-airport.bg

Министърът на туризма Николина Ангелкова открива фотоизложбата "България - атрактивна туристическа дестинация" по случай Световния ден на туризма - 27 септември. Изложбата, разположена на терминал 2 на летище София, се организира за шести пореден път и има за цел да представи страната ни като предпочитано място за туризъм. В тазгодишната експозиция са включени 30 фотографии от цялата страна на над 20 различни автори.

Министър Ангелкова честити професионалния празник на работещите в сферата на туризма и каза:

Разгледах снимките, фотографиите и съм изключително впечатлена от това как нашите кътчета в страната изглеждат през погледа на професионалните фотографи. Това показва какъв потенциал има България, който всеки един от нас знае и който следва и трябва да бъде разгърнат. Ние сме на една ръка разстояние от морето и планините, имаме богата култура и история, предлагаме страхотни вина, вкусни гозби, фолклор, традиции, обичаи – имаме всичко. Аз вярвам, че България стъпка по стъпка излиза на международната сцена в сектор Туризъм.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14