Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Недоволни от проекта за криминализиране на автогонките ще протестират в София

| обновено на 08.10.15 в 17:17
Снимка: БГНЕС

Участници в гонки с автомобили излизат на протест в София заради проекта за криминализиране на този вид състезания, съобщи организаторът на проявата Румен ВергиевПротестът ще се състои идния вторник до сградата на бившия "Булгарплод".

Идеята е да се приеме закон, който да легализира подобни състезания и да има място, където да се провеждат. Румен Вергиев посочи:

Протестът няма да бъде с разни дрифтове, гонки и шумотевици. Идеята на протеста е да бъде просто създадена една писта, където хората, които имат бензин в кръвта, да могат да карат и да бъдат разграничени от джигитите, които са тези, които не се интересуват дали има писта, или не, и които просто го правят безразсъдно на улицата.

За да се преправи един автомобил за участие в гонка, са нужни много пари и време, обяснява Вергиев:

Човек, примерно, стои четири, пет месеца без кола и накрая излиза на улицата, за да я кара, независимо дали бързо, или не. При спиране от КАТ веднага има отваряне на предния капак - тук какво е направено, колата се конфискува, а човекът, примерно, е събирал две, три години пари за нея. Ами зависи за колко пари ще го направиш? Може да се направи за 3000 - 4000 лева, може да се направи и за десет, зависи кой колко възможности има.

Интервюто чуйте в звуковия файл.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.