Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силистренският театър представи България на три международни театрални фестивала

Силистренският драматично-куклен

За 20 дни трупата на Силистренския драматично-куклен театър участва в три международни театрални фестивала, като на два от форумите силистренските актьори са били единствен представител на България.

На международния куклен фестивал  "Ликурич-70" в молдовския град Кишинев куклените актьори от Силистра са очаровали публиката с постановката "Безценното камъче" по текст на Ангел Каралийчев.

Това е един много достоен фестивал, който се прави на 5 години за обмяна на опит и на идеи. Безкрайно удоволствие е колеги да ти ръкопляскат и да те карат по 3-4 пъти да се поклониш, поясни актрисата Денка Чапкънова

Имаше и българска публика на този фестивал -  българско училище. Бяха довели деца от него и явно разбраха всичко децата, като това още повече ни мотивираше да играем, сподели и актьорът Станислав Георгиев.

В най-новата си постановка "Търси се нов съпруг" от хърватския драматург Миро Гавран трупата е изиграла на фестивала "Дни на комедията" в македонския град Куманово и в Румнъния в град Гюргево на фестивала "Дни на дунавските държави". 

Трупата е високо оценена от публиката, заяви директорът на театъра Златина Станева:

За първи път на толкова голяма сцена – в салона имаше над 500 зрители, които разбираха текста и реагираха много адекватно и оценката, която поставиха, беше една от най-високите.

До края на годината дейността на театъра продължава с представления в района и в цялата страна.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14