Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българин, свидетел на атентата в Париж: Беше страшно!

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Българинът Христо Митов е бил близо до едното кафене, където снощи терористи откриха стрелба във френската столица. Пред "Хоризонт" той разказва, че хората са бягали по улицата, тъй като не е било ясно къде точно се намират стрелците:

В общи линии всички излязохме много бързо от ресторанта, трябваше да напуснем заведението и хората по улицата тичаха на всички страни и се чудеха накъде да отидат. Аз бях буквално на две пресечки от едното кафене, в което се случи втората стрелба. Беше голяма паника, но всички се  опитаха по най-бързия начин да стигнат до вкъщи. Хората по улицата започнаха да отварят врати и да питат пешеходците дали някой има нужда от подслон и от подкрепа. Беше страшно. Полицията пристигна много бързо, много бързо реагираха , всички много бързо си събрахме нещата и почнахме да ходим или да тичаме към вкъщи. Не чакахме никакъв сигнал, дори не чакахме сигнал от полиция, просто тръгнахме. Защото всички видяхме новините или онлайн, или от социалните мрежи.

Беше страшно, защото още никой не знаеше къде са стрелците, още не бяха хванати и в общи линии всички гледахме само към вратата в ресторанта дали някой не влиза и след това всички излязохме и се прибрахме към вкъщи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.