Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Има отговарящи на рисковия профил сред задържаните мигранти

| обновено на 16.11.15 в 13:18
Снимка: БГНЕС

Сред задържаните бежанци у нас има такива, които отговарят на рисковия профил на службите, съобщи главният секретар на МВР Георги Костов. 1200 служители на МВР са ангажирани в извънредните мерки за сигурност у нас след атентатите в Париж.

350 са задържаните нелегални мигранти при операцията на МВР и ДАНС до момента. От началото на годината общо в страната ни са хванати около 27 хиляди души, преминали незаконно границите ни, уточни Костов. 

Да, има такива, които отговарят на определени параметри на издигнатия рисков профил.


Над 1000 полицаи са участвали в продължаващата акция на МВР и ДАНС срещу нелегалната миграция. Дали има заплаха от тероризъм за страната ни, коментира главният секретар на МВР:

Потенциален терористичен риск съществува, но той е в контекста на потенциалния терористичен риск, който съществува във всички страни на Европейския съюз, в контекста на последните събития в Париж. Действителна заплаха обаче няма регистрирана както от МВР, така и от другите правоприлагащи и правоохранителни структури. Няма и такава заплаха да е констатирана от някоя от партньорските служби.


Георги Костов информира също, че са били задържани извършителят на убийството в Поморие и неговите съучастници:
Убийството в Поморие е разкрито. Извършителят и помагачите му са задържани. В 15.00 часа днес в залата на Бургаската апелативна прокуратура разследващият екип ще даде брифинг и ще огласи тези факти и обстоятелства от досъдебното производство, които няма да нанесат вреда на цялостното разследване. Всички хипотези са еднакво вероятни.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.