Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йоханна Микл-Лайтнер: Трябва да се спре с политиката на приветстване на големи групи от хора, идващи от Близкия изток

Снимка: БГНЕС
Вътрешният министър на Австрия Йоханна Микл-Лайтнер каза, че няма достатъчно добра координация на европейските държави в обмяната на информация по въпросите на тероризма. Това стана ясно по време на първия ден от заседанията на Залцбургския форум в София.


Два са акцентите във форума – борбата срещу тероризма и нелегалната миграция. Според Йоханна Микл-Лайтнер, както и според българския вътрешен министър Румяна Бъчварова, трябва да се работи активно по линия на борбата с каналджийството. Австрийският министър заяви, че е необходимо да се спре с политиката на приветстване на големи групи от хора, идващи от Близкия изток.

Йоханна Микл-Лайтнер подчерта, че европейските държави трябва да работят превантивно по отношение на тероризма и да се показват на хората, идващи от други държави, за които има опасност да поемат по пътя на  радикализацията, предимствата на европейския начин на живот.

По време на форума е обсъдена и възможността за разширяване на ролята на Европол във връзка с борбата с тероризма.

В четвъртък предстои да бъде дискутиран  въпросът за нелегалната миграция и с представители на държавите от Западните Балкани.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.