Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йохана Микл-Лайтнер: Има проблем в обмена на информация, свързана с тероризъм

Бъчварова: Нито една еврооейска държава не може да се пребори сама с тероризма

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Има проблем в обмена на информация, свързана с тероризъм,  между европейските държави. Това съобщи по време на министерска конференция на Залцбургският форум вътрешният министър на Австрия Йохана Микл-Лайтнер. Тя допълни, че е нужно Европа да преразгледа политиката си на "добре дошли" към бежанците. 

От своя страна вицепремиерът Румяна Бъчварова допълни, че нито една европейска държава не може сама да се пребори с тероризма и нелегалния трафик на хора:

Идеята на новата комуникационна стратегия по отношение на хората, които търсят убежище в Европа, е ключова задача на Съюза от тук нататък. Не може да има решение на съвременните проблеми, свързани със сигурността, с миграционния натиск, с борбата с тероризма, само от една държава. Факт е, че трябва да търсим това сътрудничество и първата стъпка към него е по-добрата комуникация и сътрудничество при обмена на информация. Обменът на информация на това ниво означава изграждане на доверие. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.