Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Пирин планина – малко познатото чудо на България" - заглавие в италианския вестник "Република"

"Parco nazionale di Pirin, Bulgaria"
Снимка: в-к Република

"Пирин планина – малко познатото чудо на България". Електронното издание на италианския ежедневник "Република" помести фотосесия на уникални природни забележителности, селища и археологически останки под закрилата на ЮНЕСКО. Сред тях е и Пирин планина.

Под наслов "Откритие: малко известните чудеса под закрилата на ЮНЕСКО", ежедневникът помества 32 снимки на уникати от цял свят. Сред тях е и Национален парк "Пирин". Под съответните фотографии се посочва местонахождението му в България, изреждат се природните му богатства от реки, водопади, езера, пещери, растения и редки животни. 

Той е под закрилата на ЮНЕСКО от 1983 година – уточнява италианското издание. В компанията на Пирин планина са още езерата Виландра в Австралия, Беловежката гора в Полша, сенегалският остров Горе, природният парк "Окапи" в Конго, отбранителното съоръжение на Амстердам , Илулисат в Гренландия и др. 

Според ежедневника "Република", който се позовава на английския "Дейли Телеграф", всички тези малко известни забележителности от всички континенти имат изключителна стойност и не са по-малко важни от други с голяма популярност. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14