Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Концерти в памет на цигуларя Георги Бадев и пианистката Теодора Несторова

| обновено на 05.12.15 в 17:20

Известният български цигулар и уважаван педагог - проф. Ангел Станков е инициатор на два концерта, с които изпълнители и публика да почетат паметта на двама изявени български изпълнители и също педагози - проф. Георги Бадев и доц. Теодора Несторова.


Концертът в памет на проф. Георги Бадев на 6 ноември 2015 година, изнесен в партньорство с пианиста проф. Божидар Ноев, се превърна в още по-специално събитие, защото в него звуча отното гласът на цигулката на проф. Бадев, която има интересна история. Госпожа Пепа Бадева беше така любезна да ни даде цигулката на професора, която е един уникален инструмент, принадлежал на Йожен Изаи, сподели проф. Станков. В програмата изпълнителите бяха предпочели любими за големия наш цигулар произведения от Бах, Бетовен и Брамс.

Концертът в памет на пианистката Теодора Несторова ще бъде изнесен на 30 ноември в залата на Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров" от проф. Ангел Станков в дуо с проф. Василий Лобанов.

Повече подробности чуйте в интервюто с проф. Ангел Станков, излъчено в предаването "Алегро виваче".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14