Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава издирването по случая с простреляния полицай в района на Горубляне

| обновено на 25.12.15 в 15:21

Полицията в София продължава издирването  по случая с простреляния снощи полицай в района на Горубляне.

30-годишният служител на МВР е с рана в ходилото, като след инцидента е бил откаран във ВМА -  без опасност за живота е, а днес сутринта му е била направена и операция.

Основната версия, по която работи МВР е, че мъжете, простреляли полицай в района на Горубляне в сряда вечерта, са планирали  да подпалят колите до намираща се на метри газостанцията на кръстовището на "Симеоновско шосе" и Дколовръстният път. 

По неофициална информация от МВР, целта на атаката не е бил униформеният служител. 
Пред "Хоризонт" от МВР уточниха, че стрелбата не е станала след проверка или какъвто и да е контакт на униформения служител и хората от джипа. За момента не са ясни причините за инцидента. Досъдебното производство е срещу неизвестен извършител. 

Неизвестните до момента мъже са стреляли от тъмен джип, който е бил паркиран наблизо. Това е направило впечатление на 30-годишния служител на полицията, който е бил на смяна и именно заради това той е тръгнал към превозното средство, откъдето в този момент по него е открита стрелба. Стреляно е било няколко пъти, като един от куршумите е улучил полицая в крака, близо до ходилото. 

Продължава и вторият оглед на мястото, като вече е установено, че е стреляно няколко пъти с бойно оръжие, а след това джипът с извършителите е потеглил в посока Самоков-Боровец. Заради инцидента е засилено полицейското присъствие по изходите и входовете на столицата.

 






БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Свързани новини

Полицай беше прострелян в София

Полицай от "Магистрална полиция" е бил прострелян тази вечер в района на Горубляне. Полицията в София издирва извършителя. Сигналът за стрелбата е подаден малко след 21 ч. в СДВР. По информацията, известна до момента, от преминаващ джип е стреляно..

обновено на 24.12.15 в 22:27