Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Историческият музей в Търговище показа в изложба постъпилите дарения от последната година

Протокол от заседание на Градски общински съвет – Ески Джумая (Търговище) за приемане Правилник за реда на ежегодния Ескиджумайски (Търговищки) панаир с пълния текст на правилника и други решения. 28 апр. 1921 г.
Снимка: Държавна агенция

Годишна изложба на постъпилите дарения през изминалата година е експонирана в една от залите на Регионалният исторически музей в Търговище. Предметите са повече от сто информира. Само за година фондът на музея се обогати с лични вещи и архиви, които са били собственост на повече от 30 родолюбиви българи, разказа организаторът на изложбата Николай Ставрев:

Тази година получихме изключително разнообразни дарения, които сме се опитали да обособим в тематични кътове. По-голяма част от тях са свързани с градския бит на българина и специално на търговищенци, но имаме и дарители, които са от София, Варна, селата от общината и от най-различни кътчета на България. Това за нас е много затрогващо, защото хората милеят за родния си край. Вашият родолюбив жест за нас е изключително ценен, защото това, което дарявате, се съхранява за поколенията.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14