Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Маскирани мъже обраха банка в София

| обновено на 05.01.16 в 22:23
Снимка: БГНЕС

Въоръжен грабеж беше извършен в клон на банка в столичния квартал Люлин на границата между 6-ти и 7-ми микрорайон.

Сигналът за грабежа е бил подаден към 18:30 часа. По първоначална информация двама мъже с маскирани лица са влезли в клона, намиращ се на метри от ресторант за бързо хранене, точно когато служителите са отчитали наличността в касите.

По сведения на банковите служители, единият от тях е бил въоръжен с пистолет, а другият е носел нервно-паралитичен спрей, с който е напръскал част от хората в офиса. Обирът е бил извършен за минути - двамата похитители са взели де или три чувалчета с пари, а след това избягали към вътрешността на квартала.  При грабежа няма пострадали хора.

Към момента не е ясно каква е откраднатата сума пари, но най-вероятно става дума за около 100 000 лева. Мястото е отцепено от полиция, която издирва и автомобила, с който са избягали мъжете, като не се посочва дали става дума за лека кола или джип.

Във връзка с въоръжения обир от банката уверяват клиентите си, че няма да понесат финансова загуба. Откраднатата сума не е голяма, но предстои да бъде уточнен допълнително точният й размер, посочват още от банката и допълват, че техен екип работи на място с полицията за разкриване на престъплението.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.