Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румяна Бъчварова: Въпросът с даренията е уреден в новия закон на МВР

Снимка: БГНЕС

Даренията в МВР са една допълнителна възможност Министерството да си върши добре работата. Така вътрешният министър Румяна Бъчварова коментира въпроса с възобновените дарения във вътрешното ведомство:

Въпросът с даренията е уреден по определен начин в новия закон на МВР, който е приет на 24-ти февруари миналата година, тоест времето преди аз да бъда министър. В резултат на това министърът е длъжен да издаде разпореждане за правилата, по които да се осъществява тази дейност. Пет месеца и половина по-късно такава заповед има. Ако сте погледнали самата заповед, в нея по много строг ред и по начин, който гарантира контрола, са определени правилата за получаване на дарения, като веднага искам да кажа, че са изключени и не се допускат дарения от частни компании и частни лица.

По повод нападенията в германския град Кьолн и мерките, които МВР е организирало у нас за защита на гражданите, вицепремиерът коментира следното:

Следим там какво се случва. Мисля, че мерките, които сме организирали при нас, са достатъчно строги и гарантиращи сигурността на гражданите. Разбира се, на сто процента не бихме могли. Цялостната организация, която имаме, е насочена към това да можем максимално бързо и максимално ефективно да реагираме, ако има такива случаи

Вътрешният министър присъства на откриването на сграда на Обединените сили за противодействие на наркотрафика.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.