Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Stage4kids - нова инициатива за малки музикални таланти

Участниците в Stage4kids 2016
Снимка: Martin Zitzlaff




Stage4kids - една прекрасна инициатива на Кристина Сандулова, даде възможност на 30 деца между 4 и 12-годишна възраст от 8 държави да се изявят на сцената в престижна концертна зала в германския град Хамбург на 7 февруари.


От Австрия, България, Литва, Люксембург, Холандия, Норвегия, Русия и Германия пристигнаха деца, свирещи на различни инструменти. Председател на журито, което определи участниците в концерта, беше българската цигуларка Йоанна Каменарска – концертмайстор на Хамбургската филхармония.

Селекцията беше със строги критерии и беше интересно да чуем на живо какъв е резултатът. Тази година част от публиката даже трябваше да отпратим, защото се оказа, че има доста голям интерес към това събитие, разказа в предаването "Алегро виваче" тя.

Всеки малък изпълнител в Първия международен концерт Stage4kids получи за спомен специална купа и шоколадов медал. Сред тям бяха и две български талантливи момчета - Ивайло Василев от София и Филип Ставров от Стара Загора. За тяхното представяне разказа в интервюто проф. Борислава Танева, която присъства на концерта в Хамбург.

Чуйте отзивите на Йоанна Каменарска и проф. Борислава Танева, както и изпълнение на Филип Ставров в звуковите файлове.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14