Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Пампорово от днес има бонуси за скиорите

Снимка: Венета Николова
90 процента заетост прогнозират за празничните дни хотелиерите в родопския курорт Пампорово.
Традиционното намаление на нощувките започва веднага след мартенските празници, като цените падат с близо 30% спрямо сезона.


Някои от по-големите хотели в Пампорово имат специални отстъпки за гостите си. От днес има и бонуси за скиорите. Условията за ски в курорта са добри и пистите могат да поемат допълнителни туристи и от други курорти. Общо осем са отворените писти и всички лифтови съоръжения, които ще работят на пълен капацитет.

От началото на този месец целодневната лифт карта е с удължено работно време, което е съобразено с атмосферните условия и все повече напиращите търсения на туристите за ранно спускане по пистите. Ски зоната в курорта е отворена от рано сутринта, като всички закупили целодневна лифт карта ще получат бонус един час допълнително сутрешно каране от 07.45 ч., което ще продължи до 16.30 часа. Новата карта влиза в сила по повод Националния празник на България.

Цените на лифт картите към момента се запазват без промяна, а в средата на месеца - от 13-и март, се очаква и намаление в цените на лифт картите.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.