Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шведската поп певица Лорийн разказва за новия си албум „Paper Light“

През 2012-та година ексцентричната  певица Лорийн донесе победа за Швеция в конкурса „Евровизия“ в Баку, Азербайджан, с песента "Euphoria". 32 годишната поп певица и музикален продуцент е родена в Стокхолм, но има мароканско- берберско потекло. След зашеметяващия успех в Баку, Лорийн издаде първия си студиен албум „Heal” и през тази година подготвя втория си самостоятелен албум. Той ще се нарича „Paper Light“, по името на пилотния сингъл. А ако преди четири години някой ми беше казал, че ще видя Лорийн на живо, че ще ме прегърне и ще ме нарече силна жена, нямаше да повярвам, но това се случи на 24-ти март, в навечерието на концерта по повод 20 години телевизия ММ. Чаровната шведка пристигна два дни по-рано в София, оказа се, че нейният брат учи в България, следва медицина във Варна. Непринудена, сърдечна и забавна, специално за предаването „Евробокс“,  Лорийн сподели подробности за предстоящия си втори студиен албум: „След като издадох албума „Heal”, всички очакваха следващия голям хит, следващата "Euphoria". Поставяха ми изисквания - пей така, пей иначе. Затова сингълът „Paper Light“ беше протест срещу всички подобни ограничения. Исках да направя нещо различно. В музиката, както знаете, няма правила и за да го докажа, написах песента „Paper Light“ и я изпях ето така, фалцетно, което е налудничаво, но премахна всичките очаквания и претенциозност от музиката. Стана като символ на творческата свобода и на свободните движения на тялото. Ако сте гледали изпълнението ми на „Евровизия“, точно такъв беше замисълът. Опитах се да накарам хората да ме разберат и да мислят креативно. Това беше причината да направя „Paper Light“. Много и различни са хората, които участват, в албума. Присъстват доста шведски и интернационални имена и продуценти. Авторите са различни и самият албум е много различен. Работя много с шведското трио „NONONO“, а продуцентите ми са същите, които работят с Авичий. Албумът е  по-креативен, дори с леко усещане за Бейонсе, но в мой стил. Мисля, че ще включа 8 или 9 песни. Обаче никога не знаеш, понеже пишеш и пишеш и пишеш и в крайна сметка може да станат и 100 песни. Но най-вероятно ще са около 10 песни. Моята звукозаписна компания искаше да издадем песен още през май, но аз казах: „Не!“ и ги помолих  това да се случи през септември, защото искам да направя и видеоклип." В края на интервюто Лорий пожела на слушателите на програма „Хоризонт“ на БНР: „На всички мои приятели, на всички българи, казвам обичам ви и ви уважавам. И един съвет от мен: Винаги обичайте себе си!“

Снимка Стефан Марков



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14