Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Таксиметров шофьор уби жена си и направи опит за самоубийство

МВР обяви за издирване 48-годишният Петър Стефанов

Снимка: БГНЕС

Таксиметров шофьор уби жена си в столичния квартал "Надежда", след което направи опит да се самоубие като удари няколко автомобила в друг квартал в София – "Люлин". Той, обаче оцелява при инцидента и в момента е в неизвестност.

Тялото на 29-годишната Елена е намерено късно снощи в дома ѝ. Тя е починала от кръвозагуба в резултат на множество прободни рани, обясни пред "Хоризонт" директорът на СДВР Младен Маринов:

Получен е сигнал за блок 238 в квартал "Надежда" за починало лице. На място е установена самоличността. По същото време се получава друг сигнал, който е за "Люлин", блок 546 за пътно-ранспортно произшествие, в което са замесени 7 автомобила и извършено от водач на таксиметров автомобил. Работейки по двата случая, в последствие възникна информация, която дава възможност да предположим, че са свързани. В следствие на което започнахме работа по издирване на водача на таксиметровия автомобил.

Полицията е установила, че жената, намерена мъртва в дома си, е живяла на семейни начала с шофьора, двамата са имали и дете. То не е станало свидетел на убийството, полицията го е открила при баба му.

Тази сутрин МВР обяви таксиметровия шофьор за издирване. Той се казва Петър Кирилов Стефанов и е на 48 години.

Хората, които имат информация за местонахождението му, могат да сигнализират на телефон 112, 02/987 77 77 или в най-близкото поделение на МВР, като анонимността е гарантирана. 

Съседи на Петър Стефанов обясниха пред "Хоризонт", че не са чували скандали.

Те са младо семейство. Аз даже мислех, че са перфектно семейство. Тя се ожени на 15 години, висше образование завърши, разказа съседка на убитата жена.

Разследването на случая продължава.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.