Предаване без име

събота, от 11.00 до 12.00 часа

Поле за изява на българските музиканти от различни жанрове - световноизвестни или изгряващи в момента. Под мотото „Малки истории за големи музиканти“ то предлага по-нестандартен поглед към живота и кариерата на певци, инструменталисти, диригенти и композитори. В откровен и интимен разговор с водещата те разкриват неизвестни за широката публика страни от личния си живот, споделят подробности около своя избор на професия, както и жертвите и трудностите, с които е свързан той. Звучи и музика в тяхна интерпретация. Задължително условие е всеки гост на предаването да разкаже някаква „малка история“ от кариерата или личния си живот, която до този момент не е разказвал никъде другаде. Вторият план на предаването е изграден върху кратки, забавни истории от живота на класическите световни композитори и изпълнители, както и анекдоти за музиканти (илюстрирани със съответна музика в тяхно изпълнение).

Екип: Аделина Александрова

Публикации

Александра Дичева и Мила Михова

Клавирно дуо "Атмосфери" гостува в "Предаване без име"

В разгара на лятото, на прага на заслужената и дългоочаквана ваканция, в студиото на "Предаване без име" посрещаме не един, а цели двама специални гости, при това, както се казва, "в комплект". Това са очарователните и талантливи възпитанички на проф...

публикувано на 22.07.22 в 09:20

Стоян Караиванов: За мен музиката е начин на живот

Той е само на 24, но вече не само плува уверено в дълбоките води на аржентинското танго, но дори и преподава бандонеон и има свои ученици. Твърди, че винаги има място за нови мечти и нови цели и жадува да ръководи свой собствен танго-оркестър, като за..

публикувано на 20.07.22 в 08:35

Румен Бояджиев-син: Най-големият враг на изкуството е егото

Той носи името на баща си и се гордее с това, но макар и двамата да се занимават професионално с музика, твърди, че "се борят в различни жанрове". Скромен и самокритичен е и упреква сам себе си, че не проявява достатъчно самодисциплина, за да работи..

публикувано на 01.07.22 в 09:35
Надежда Влаева

Надежда Влаева: За мен животът е сцена

Тя има излъчването   на големите кинозвезди от миналото – красива, загадъчна и леко дистанцирана. И в същото време е невероятно естествена и чистосърдечна като дете. Разговаря охотно, смее се от сърце и искрено се изненада, когато ѝ направих комплимент..

публикувано на 17.06.22 в 18:10
Проф. д-р Теодора Павлович

Проф. Теодора Павлович: аз не мечтая много, защото в много случаи реалността изпреварва мечтите ми

Тя е сред любимите ученици   и последователи на проф. Васил Арнаудов и неслучайно вече повече от три десетилетия ръководи Софийския камерен хор, носещ неговото име. Изтъкнат музикант, завеждащ катедрата „Дирижиране и композиция“ в Националната музикална..

публикувано на 10.03.22 в 13:36
Аделина Александрова и Хайгашод Агасян

Хайгашод Агасян: В живота бих допуснал компромис, но в изкуството – никога!

Той е като слънчев лъч в мрачен ден. Усмивката му, по детински чиста, е подкупващо лъчезарна, а музиката му не може да те остави равнодушен, защото извира право от сърцето и е искрена като самия него. Много известен, но в същото време – скромен и..

публикувано на 18.02.22 в 18:05
Людмил Ангелов и Аделина Александрова

Пианистът Людмил Ангелов: Винаги гледам само напред!

Той не е от хората, които често и охотно говорят за себе си. Но когато седне пред рояла, свиренето му казва повече от каквото и да било. Свобода, устрем, умение да „вкараш в рамки“ нестихващия вулкан от емоции и същевременно да го използваш така, че да..

публикувано на 28.01.22 в 12:25
Проф. Красимир Тасков и Аделина Александрова

Красимир Тасков: Музиката няма начало и край – тя е за Вечността

Композитор, пианист, педагог – проф. Красимир Тасков е сред изявените български музиканти. Роден през 1955 година, той е възпитаник на Държавната музикална академия със специалностите композиция при проф. Пенчо Стоянов и пиано при проф. Джулия и..

публикувано на 07.01.22 в 10:10
Аделина Александрова и Георги Димитров

Диригентът Георги Димитров: Имал съм звездни мигове, но не съм ги усещал като такива

Наричат го „институция в музикалния ни живот“, а около начина му на работа и особеностите на характера му се носят легенди. Диригентът Георги Димитров, който не обича да го наричат маестро, но в действителност напълно заслужава тази титла, е от онези..

публикувано на 03.12.21 в 08:05
Константин Илиевски и Аделина Александрова

Диригентът Константин Илиевски – НЕ пандемията е най-страшният проблем на човечеството в момента

Той живее в Братислава вече повече от 20 години, но никога не е прекъсвал активните си творчески връзки с Родината. Музицира активно с редица български състави и по няколко пъти годишно изнася концерти у нас, дори и в сложната ситуация, в която изпаднахме..

публикувано на 13.11.20 в 13:25