Предаване без име

събота, от 11.00 до 12.00 часа

Поле за изява на българските музиканти от различни жанрове - световноизвестни или изгряващи в момента. Под мотото „Малки истории за големи музиканти“ то предлага по-нестандартен поглед към живота и кариерата на певци, инструменталисти, диригенти и композитори. В откровен и интимен разговор с водещата те разкриват неизвестни за широката публика страни от личния си живот, споделят подробности около своя избор на професия, както и жертвите и трудностите, с които е свързан той. Звучи и музика в тяхна интерпретация. Задължително условие е всеки гост на предаването да разкаже някаква „малка история“ от кариерата или личния си живот, която до този момент не е разказвал никъде другаде. Вторият план на предаването е изграден върху кратки, забавни истории от живота на класическите световни композитори и изпълнители, както и анекдоти за музиканти (илюстрирани със съответна музика в тяхно изпълнение).

Екип: Аделина Александрова

Публикации

Стефани Кръстева-Павлова: И на сцената, и в живота винаги съм една и съща – Стефани

"Вярвам, че когато си добър човек, държиш се чистосърдечно и се развиваш по начин, по който не осуетяваш развитието на някой друг, непременно ще успееш" – казва Стефани Кръстева-Павлова. Тя е живото доказателство, че когато Господ дава, дава щедро – в..

публикувано на 16.02.24 в 11:35
Ангелина Сапаревска - Анджели и Аделина Александрова

Ангелина Сапаревска - Анджели: За мен джазът е моят живот!

Срещата ми с Анджели беше от онези щастливи "случайности", които Съдбата   понякога ни поднася като подарък. Лежейки болна вкъщи и сърфирайки в Интернет, ненадейно попаднах на клипа на най-новата ѝ авторска песен "Утре" и бях толкова впечатлена, че..

публикувано на 09.02.24 в 13:05

Гъдуларят Ангел Добрев: Съдбата беше благосклонна към мен

"Понякога се питам доволен ли съм от живота си, от това, което съм направил. И си отговарям – да, Съдбата беше благосклонна към мен. Не ми е правила спънки, дори нещо повече – даде ми възможност да дойда в най-добрия оркестър за българска народна музика..

публикувано на 03.02.24 в 12:25
Пламен Джуров и Аделина Александрова

Пламен Джуров: Един от шансовете, които съм имал в живота си, бяха моите учители

Интелигентен, дълбок, мъдър и аналитичен, проф. Пламен Джуров винаги е бил сред водещите имена в нашата музикална култура. В продължение на повече от три десетилетия името му най-често се свързваше с камерния ансамбъл "Софийски солисти" – един перфектен..

публикувано на 19.01.24 в 11:32

Антонина Бонева: Обожавам Шопен и Рахманинов, но голямата ми любов е Бетовен

Тя е от онези избраници на съдбата, чийто път изглежда предопределен още от най-ранно детство. Родена в семейството на именити музиканти, от малка вижда себе си на сцената, като концертна пианистка. И не само сбъдва мечтата си, но и вече повече от четири..

публикувано на 05.01.24 в 08:35

Проф. Борислава Танева: У нас няма грижа за музикалната памет

Тя е нещо като "три в едно": свири, композира и преподава. Освен това е невероятно харизматична и изпълва докрай пространството със своята завладяваща енергия и артистична непосредственост. Дъщеря на изтъкнатия български композитор Александър Танев,..

публикувано на 15.12.23 в 14:25
Дарин Ламбрев и Аделина Александрова

Дарин Ламбрев: Музиката е моето изкуство

Той носи цялата свежест и устрем на младостта. Само на 13 е, но изглежда по-голям и СВИРИ като такъв! Дарин Ламбрев е от онези имена, които тепърва ще чуваме все по-често, защото има всички заявки за голямо бъдеще! Роден е в семейството на режисьора..

публикувано на 08.12.23 в 14:35
Елена Дикова (вляво) и Аделина Александрова

Елена Дикова: бях щастливо дете, имах безгрижно детство, изпълнено с музика

Не за първи път пианистката Елена Дикова гостува в "Предаване без име". И не за първи път се случва така, че гостуването ѝ съвпада с кръгла годишнина на нейния баща – забележителния български пианист Антон Диков, от чието рождение на 29 август ще..

публикувано на 21.07.23 в 09:05
Любен Димитров, Аделина Александрова и Аглика Генова

Насаме с Аглика Генова и Любен Димитров

Това не е първата ми среща с тях. Запознахме се през 2016-а, когато в зората на "Предаване без име" Аглика и Любен бяха сред първите специални гости в нашето студио и освен с прекрасна музика, ни дариха   с много усмивки, светлина и добра енергия...

публикувано на 07.04.23 в 09:16
Андрей Дреников и Аделина Александрова

Андрей Дреников: гимназиалните години бяха най-хубавите в живота ми

На времето Ванга казала на майка му: "Имаш две мъжки. По-гол е мото (пианистът Иван Дреников – б.а.) се бори с едно трикрако черно чудовище, а у малкото живеят всички изкуства". И наистина, общувайки с Андрей Дреников, човек винаги се чуди кой от..

публикувано на 25.11.22 в 17:45