Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фестивал на театралното и филмово изкуство "Невена Коканова“ ще бъде открит за трети път в Дупница

Регионална библиотека "Емануил Попдимитров" - Кюстендил

Третото издание на фестивала на театралното и филмово изкуство "Невена Коканова“ ще бъде открито в родния град на актрисата Дупница, в сградата на театъра, който носи нейното име. За първи път ще бъдат представени три театрални постановки и три късометражни филма. 
Една от основните цели е сценаристи да покажат творбите си, да отключат потенциала за творчество и развитие на иновативни форми на културния живот в общината, коментират изкуствоведи.
В три постановки на режисьорите Светослав Пеев  - директор на Дупнишкия театър, Виктория Янева и Иван Иванов, съответно "Семейна идилия“, „Крадецът няма имена“ и „Гражданоселци" също участват и непрофесионални изпълнители.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14