Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Във Велико Търново започва Националният фестивал на театралното творчество "Малкият принц"

400 деца и юноши от цяла България ще участват в 11-ия Национален фестивал на театралното творчество "Малкият принц", който започва днес във Велико Търново.

Те ще представят 13 детски и 14 юношески спектакъла на сцената на Музикално-драматичния театър "Константин Кисимов“.

Фестивалът ще продължи до 8-и май, когато ще бъдат раздадени наградите, осигурени от Община Велико Търново.

Инициативата за създаването на Национален фестивал на театралното творчество е на читалището в село Самоводене.

Много се борихме да го има този фестивал, каза в предаването "Преди всички" Елка Петрова - секретар на читалището в село Самоводене:

Село Самоводене е най-театралното село, ако не в България, то в нашия регион, защото в момента към читалището работят три колектива - детско театрално студио, младежки театрален състав и театрален състав за възрастни. Към Клуба на пенсионера работи друг театрален състав и към училището има още един. Така, че ние имаме тази година пет постановки, които трябва да покажем на нашата публика.

Елка Петрова сподели, че нейната родна къща е била първата театрална сцена в Самоводене. В читалището с младите актьори работи и професионален режисьор.

Разговора с Елка Петрова можете да чуете в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14