Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Александър Велев, генерален директор на БНР: Прозрачност, правила, диалог

БНР Новини
Николета Атанасова и Александър Велев в студиото на програма „Христо Ботев“
Снимка: Кирил Чобанов
Днес в „Мрежата“ гост е Александър Велев, генерален директор на БНР. С него говорим за промените, които предстоят в радиото. В предаването звучат и въпросите на колеги от програмите: „Хоризонт“, „Христо Ботев“, Радио София, Радио Бинар.

Какво ще е бъдещето на Радио България и Радио София? Ще се запази ли уникалната характеристика на програма „Христо Ботев“ и от какви промени се нуждае тя?

Каква „кадрова реформа“ предстои в БНР и как ще бъдат привлечени млади хора, които да работят в него?

Как ще се „възроди диалогът и доверието вътре в радиото“?

От какви нови правила за работа има нужда БНР и кои са пътищата за диалог и прозрачност в управлението на радиото.

Как БНР ще се развива, за да бъде слушано и от по-млада аудитория?
 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изложението Стройко се провежда за 53-ти път

Covid кризата промени всеки аспект на живота от личните емоции до строителството и архитектурните решения. Дигитализацията ускори своя ход, а климатичната криза изисква нов подход към строителството и търсене на нови енергоспестяващи и щадящи природата решения. Всички тези тенденции ще намерят своето място на изложението Стройко, което ще се проведе за..

публикувано на 20.10.20 в 13:23
Илюстративно изображение

Предприемачески дух срещу кризата

Чували сте приказката, че е по-добре вместо да нахраним беден човек с риба един ден, да го научим да лови риба, тъй че да няма ден, в който да гладува.  Не всеки се ражда с предпримачески умения, но има начин да ги получи, стига да намери кой да му подаде ръка в точния момент.  С тази задача се занимава „Академия за стартиращи предприемачи“ (BASE)...

публикувано на 20.10.20 в 12:24

Сюжети на страха

Вероятно сами сте усетили влиянието на пандемията върху страховете си. Несигурност, недоверие, неистини – всички тези думи, започващи с „не“, станаха удивително актуални през последните месеци. Страхът ни е общ, но проявленията му са различни и индивидуални. Появи се групата на хората, които твърдо отричат наличието на вируса, и групата на..

публикувано на 20.10.20 в 12:21

НСИ: Да свържем света с данни, на които се доверяваме

За първи път 20 октомври е обявен от ООН като Световен ден на статистиката през 2010 г. Тази година преминава под мотото „Да свържем света с данни, на които се доверяваме“.  Статистиката е наука, в която се излагат общи въпроси на събирането, измерването и анализа на масови статистически (количествени или качествени) данни, изследването на..

публикувано на 20.10.20 в 10:57

Младежи и учители се обучават как да противодействат на расизма

Сдружение „Про европейска мрежа“ проведе два семинара на тема расизъм и антирасизъм. В първия семинар участваха 19 младежки лидери, предимно от ромски произход от Варна, Видин, Дупница, Пловдив, Сливен, с. Габър (Бургас), Перник, София, Русе, с. Долни Цибър, Сандански. Организиран в сътрудничество с „Постоянна ромска конференция“, семинарът обсъди..

публикувано на 20.10.20 в 08:05