Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Засилени мерки за сигурност в София заради мача между ЦСКА и "Монтана" за Купата на България

Снимка: dnevnik.bg

Сериозни мерки за сигурност предприема полицията в София днес заради футболната среща между ЦСКА и "Монтана" за Купата на България. 

Над 30 хиляди са продадените билети за мача, който започва в 20.00 часа на Националния стадион. 
Преди срещата фенове на ЦСКА ще проведат шествие по централните софийски улици. То е с начален час 18.00 и започва от района на Народния театър. Директорът на Столичната полиция, старши комисар Младен Маринов, уточни, че целият състав ще бъде на улицата. Причината е съвпадението на футболната среща, абитуриентските балове и празникът 24-ти май.
Интересът към футболната среща е голям, особено от фенове на ЦСКА. Продадени са над 30 хиляди билета. Не са пуснати в продажба буферните зони, които ще разделят двете агитки. От "Монтана" не очакваме сериозно присъствие, но наличието на противостоящи агитки изисква съответните мерки за сигурност.
Около стадиона и Борисовата градина присъствието на полицаи също ще бъде многобройно, добави старши комисар Маринов:
Включително и пред сградата на Футболния съюз. В последно време има агресивни настроения от феновете на ЦСКА към тази сграда. Там ще има изключителни мерки за сигурност, с оглед недопускане унищожаване на сградата.
Специално внимание полицията ще обърне на автобусните спирки и градския транспорт в София.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.